GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-17

SAUSAINIAI SU VITRAŽU


90g kambario temperatūros sviesto
60g cukraus
1 kiaušinis
180-200g tipo miltų
1-2 a.š. vanilinio cukraus
įvairių spalvų karamelinių saldainių

Sviestą išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Įmušti kiaušinį, įmaišyti miltus. Tešlą išminkyti ir dėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Atšaldytą plonai iškočioti, išspausti norimomis formelėmis sausainius ir kepti 8-10min, 180C.

Saldainius sutrupinti

užpildyti sausainiuose paliktas kiaurymes

dar porai minučių dėti į orkaitę. Ištraukus atvėsinti ir tik tada nuimti nuo kepimo popieriaus.




KOMENTARAS: Saldainiai duoda labai gerą skonį. Prieš kepant sausainius galima suverti ant pagaliukų (prieš tai išmirkytus vandenyje), bet aš nenorėjau jų kepti storų, todėl kepiau be jų. Vitražas gaunasi tik iš vienspalvių saldainių. Pabandymui nusipirkau dvispalvės karamelės, su ją man asmeniškai gražiau atrodo. Kepti man užteko 8min + su karamele 3 min. Svarbiausia sausainių neperkepti prieš dedant karamelę, jie turėtų būti šviesūs, nes paskui kepant su karamele greit paruduoja. Išėjo dvi orkaitės skardos į kurias sausainius galima dėti vienas šalia kito, nes jie nesipučia. Iškepė 48 gėlės, 12 drugelių ir sauja mažų gėlyčių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą