
90g kambario temperatūros sviesto
60g cukraus
1 kiaušinis
180-200g tipo miltų
1-2 a.š. vanilinio cukraus
įvairių spalvų karamelinių saldainių
Sviestą išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Įmušti kiaušinį, įmaišyti miltus. Tešlą išminkyti ir dėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Atšaldytą plonai iškočioti, išspausti norimomis formelėmis sausainius ir kepti 8-10min, 180C.

Saldainius sutrupinti

užpildyti sausainiuose paliktas kiaurymes

dar porai minučių dėti į orkaitę. Ištraukus atvėsinti ir tik tada nuimti nuo kepimo popieriaus.
KOMENTARAS: Saldainiai duoda labai gerą skonį. Prieš kepant sausainius galima suverti ant pagaliukų (prieš tai išmirkytus vandenyje), bet aš nenorėjau jų kepti storų, todėl kepiau be jų. Vitražas gaunasi tik iš vienspalvių saldainių. Pabandymui nusipirkau dvispalvės karamelės, su ją man asmeniškai gražiau atrodo. Kepti man užteko 8min + su karamele 3 min. Svarbiausia sausainių neperkepti prieš dedant karamelę, jie turėtų būti šviesūs, nes paskui kepant su karamele greit paruduoja. Išėjo dvi orkaitės skardos į kurias sausainius galima dėti vienas šalia kito, nes jie nesipučia. Iškepė 48 gėlės, 12 drugelių ir sauja mažų gėlyčių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą