GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-25

ŽĖLĖS SKILTELĖS


3 maži apelsinai
1 pakelis žėlė
300ml karšto vandens

Apelsinus perpjauti pusiau išspausti sultis arba išimti minkštimą. Pasiruošti žėlę ir supilstyti į želės „dubenėlius“. Palaukti kol žėlė sustings ir supjaustyti skiltelėmis.


KOMENTARAS: Apelsinų žieveles panaudojau likusias nuo šio recepto. Žėlė užpyliau mažesniu kiekiu vandens nei nurodyta ant pakelio tam, kad lengviau susipjaustytų skiltelėmis. Manau labai tiktų vaikų gimtadieniui, nes mano sūnus dėl jų kraustosi iš proto:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą