GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-24

VIRTA VIŠTIENA SU VAISIAIS


10vnt viščiukų broilerių blauzdelių
prieskonių
Padažui:
100g džiovintų slyvų
1 didelis obuolys
3 maži apelsinai
1 v.š. lengvo sojų padažo
1-3 a.š. cukraus
2/3 stiklinės virinto vandens

Viščiukų broilerių šlauneles pamarinuoti prieskoniuose, išvirti su puse kubelio sultinio, keliais lauro lapais ir dvejomis skiltelėmis česnako. Išvirus nuimti odeles ir blauzdelių „kulniukus“. Padažui džiovintas slyvas smulkiai supjaustyti, užpilti virintu atvėsusiu vandeniu ir mirkyti 6-7val. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Česnaką susmulkinti. Iš dviejų apelsinų išspausti sultis, o vieną nulupti ir supjaustyti mažais kubeliais. Į įkaitintą keptuvę sudėti obuolius, ant viršaus išmirkytas slyvas kartu su vandeniu ir česnakus. Vis pamaišant kepti ant vidutinės ugnies kol suminkštės obuoliai. Tada sudėti pjaustytą apelsiną, įpilti sultis, sojų padažą ir įberti cukraus tiek kokio saldumo reikia.

KOMENTARAS: Šį padažą sugalvojau pati, bet eksperimentas pasiteisino. Manau tiktų ne tik prie vištienos, bet ir prie kiaulienos. Virtas blauzdeles galima apkepti. Šį kart pasitaikė kartūs apelsinai, todėl dėjau 3 a.š. cukraus, o šiaip tai pilna užtenka 1 a.š. Vietoj apelsinų galima naudoti mandarinus. Kitą kart į padažą įdėsiu graikiškų riešutų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą