
10vnt viščiukų broilerių blauzdelių
prieskonių
Padažui:
100g džiovintų slyvų
1 didelis obuolys
3 maži apelsinai
1 v.š. lengvo sojų padažo
1-3 a.š. cukraus
2/3 stiklinės virinto vandens
Viščiukų broilerių šlauneles pamarinuoti prieskoniuose, išvirti su puse kubelio sultinio, keliais lauro lapais ir dvejomis skiltelėmis česnako. Išvirus nuimti odeles ir blauzdelių „kulniukus“. Padažui džiovintas slyvas smulkiai supjaustyti, užpilti virintu atvėsusiu vandeniu ir mirkyti 6-7val. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Česnaką susmulkinti. Iš dviejų apelsinų išspausti sultis, o vieną nulupti ir supjaustyti mažais kubeliais. Į įkaitintą keptuvę sudėti obuolius, ant viršaus išmirkytas slyvas kartu su vandeniu ir česnakus. Vis pamaišant kepti ant vidutinės ugnies kol suminkštės obuoliai. Tada sudėti pjaustytą apelsiną, įpilti sultis, sojų padažą ir įberti cukraus tiek kokio saldumo reikia.
KOMENTARAS: Šį padažą sugalvojau pati, bet eksperimentas pasiteisino. Manau tiktų ne tik prie vištienos, bet ir prie kiaulienos. Virtas blauzdeles galima apkepti. Šį kart pasitaikė kartūs apelsinai, todėl dėjau 3 a.š. cukraus, o šiaip tai pilna užtenka 1 a.š. Vietoj apelsinų galima naudoti mandarinus. Kitą kart į padažą įdėsiu graikiškų riešutų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą