GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-03-25

KEKSAS “ZEBRAS”


1,5 stiklinės cukraus
3 stiklinės miltų
5 kiaušiniai
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė gazuoto mineralinio vandens
2 v.š. kakavos
1 citrinos sultys
16g vanilinio cukraus
3 a.š. kepimo miltelių

Kiaušinius išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais, supilti mineralinį, aliejų, suberti miltus ir gerai išplakti. Tešlą padalinti į dvi lygias dalis, į vieną iš jų suberti kakava ir gerai išmaišyti. Kepimo formą apšlakstyti vandeniu, pasemti 1 v.š. baltos masės ir pilti į formos vidurį, pasemti 1 v.š. rudos masės ir pilti į baltos masės vidurį ir t.t. Kepti 40-50min, 170-175C.

Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: Kepimo forma 26cm skersmens.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą