GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-03-13

KIAULIENOS ŠONKAULIUKAI KEPTI ORKAITĖJE


800g kiaulienos šonkauliukų
1 v.š. medaus
1 a.š grūdėtų garstyčių
4 skiltelės česnako
1 v.š. tarkuoto imbiero
1 v.š. lengvo sojų padažo
1 v.š. cukraus
3 v.š. pomidorų padažo
1 a.š. česnakinės druskos

Šonkauliukus supjaustyti, kad kiekvienas gabalėlis būtų su kauliuku, nuplauti, nusausinti ir dėti ant orkaitės skardoje išklotos folijos užlenktais galais, apibarstyti druska, įpilti 0,5 stiklinės virinto vandens, uždengti folija ir kepti 30min, 180C. Kol kepa pasigaminti užpilą-padažą: į dubenį sudėti medų, išspaustą česnaką, grūdėtas garstyčias, tarkuotą imbierą, pomidorų ir sojų padažus, suberti cukrų, česnakinę druską ir gerai išmaišyti. Pakepusius šonkauliukus aptepti padažu ir dar kepti 30min, kas 10min pavartant (folija dengti nereikia).

KOMENTARAS: Jei norite dar skanesniu šonkauliukų valgomų rankomis draugų kompanijoje, padažo-užpilo daryti dvigubai daugiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą