
Biskvitas:
100g miltų
3 kiaušiniai
150g cukraus
100g krakmolo
3 v.š. karšto vandens
2 a.š. kepimo miltelių
Kremas:
800g varškės „President“
100g baltojo šokolado
2-4 v.š. cukraus pudros
580g braškių švelniame sirupe (grynoji masė 300g)
Papuošimas:
6 skiltelės balto šokolado (tarkuoto burokine tarka)
2-3 saldainiu „Karvutė“ su kava ir vafliais (supjaustyti kubeliais)
Biskvitui į kiaušinius supilti karštą (neverdantį) vandenį ir išplakti iki putų. Lėtai plakant pilti cukrų ir dar plakti 2-3min. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, krakmolu ir persijoti. Puse miltų supilti į masę, gerai išmaišyti šaukštu, tada supilti kitą pusę ir vėl gerai išmaišyti. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi išklotą apvalią 24 cm skersmens formą. Kepti 20-25min, 180C. Kai biskvitas atauš perpjauti į dvi arba tris dalis.
Kremui varškę išsukti su cukraus pudra ir supilti tirpintą šokoladą, masę greitai išsukti ir formuoti tortą.
Torto formavimas: biskvitas+braškės+kremas+biskvitas sulaistyti sirupu nuo braškių arba saldintu vandeniu arba alkoholiu+kremas+papuošimas. Jei naudosit trečią biskvitą tai uždėti ant kremo, apipilti tirpdytu baltu šokoladu ir papuošti.
Tortą per naktį laikyti šaldytuve.

KOMENTARAS: Šis tortas gimė galvoje, kai šaldytuve radau daug varškės. Būtų labai skanus ir paprastai pagaminamas tortas, jei ne braškės. Pirkau pirmą ir paskutinį kartą, nes jos be skonio, tik biskvitus nudažė raudonai:( Kitą kartą vietoj konservuotų braškių dėsiu persikus arba šviežias braškes. Man pasirodė per mažai kremo todėl vieną biskvito lakštą palikau kitam tortui. Pirmojo biskvito sulaistyti nereikia, nes į jį įsigers skystis nuo braškių ar persikų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą