
Tešla:
320g miltų
1 kiaušinis
80ml pieno
80ml vandens
1 v.š. tirpinto sviesto
1 a.š. cukraus
Žiupsnelis druskos
Įdaras:
500-600g kiaulienos faršo
1 mažas kiaušinis
1 mažas svogūnas
Prieskoniai
Padažas:
6 v.š sviesto
6-8 v.š. grietinės
4-5 v.š. burokine tarka tarkuoto sūrio
Žiupsnelis druskos ir maltų pipirų
Tešlai skirtus produktus suminkyti ir palikti pastovėti 20-30min. Paruošti įdarą. Pastovėjusią tešlą plonai iškočioti, išspausti 5,5cm apskritimus, uždėti įdaro ir formuoti koldūnus.

Pagamintus koldūnus sudėti į verdantį vandenį ir virti pasūdytame vandenyje apie 10min. Padažui keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti grietinę, suberti sūrį, prieskonius ir pakaitinti kol ištirps sūris. Išvirusius koldūnus kiaurasamčiu išgriebti iš vandens, sudėti į lėkštę ir užpilti padažu.
KOMENTARAS: Paragavus naminių koldūnų nekyla ranka juos pirkti parduotuvėje. Iš šio kiekio išeina 120-130 koldūnų (apie 1,5kg). Koldūnų formavimas trunka 1 valandą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą