
Tešla:
100 g sviesto
150 g miltų
1 a.š. vanilinio cukraus
2-3 v.š. cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
Varškės įdaras :
360 g. 9% varškės
1 didelės citrinos sulčių + nutarkuotos žievelės
2 kiaušiniai
1 a.š. vanilinio cukraus
1 v.š. bulvių krakmolo
4 v.š. cukraus
Aguonų įdaras:
125 ml. pieno
4 v.š. cukraus
5 v.š. maltų aguonų ( galima ir nemalti)
1 kiaušinis
2 v.š. baltų džiūvėsėlių
Visus tešlai skirtus produktus gerai ištrinti , turi gautis trapi tešla. Formą iškloti kepimo popieriumi ir ant jo suformuoti tešlos lakštą (bortelio daryti nereikia). Pastatyti į šaldytuvą kol darysit įdarus.
Visus varškės įdarui skirtus produktus sumaišyti , gerai išsukti, pamalti su blenderiu ir supilti ant tešlos.
Aguonas užpilti verdančiu pienu, palikti kol išbrinks, tada supilti cukrų , džiūvėsėlius, įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti su blenderiu.
Aguonų masę sudėti į maišelį su antgaliu (galima naudoti paprastą celofaninį maišelį, tik nukirpti kampo galiuką maždaug 1cm skersmens) ir ant varškės viršaus nupiešti apskritimus (tegul aguonų masė smenga į varškės masę) . Kepti 55-60min, 175C.

Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: Idealus pyragas mėgstantiems varškę ir aguonas. Šlapias, neriebus, purus. Kepiau 20cm skersmens skardoje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą