GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-05-04

VARŠKĖS – AGUONŲ PYRAGAS „ŽIEDELIS“


Tešla:
100 g sviesto
150 g miltų
1 a.š. vanilinio cukraus
2-3 v.š. cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
Varškės įdaras :
360 g. 9% varškės
1 didelės citrinos sulčių + nutarkuotos žievelės
2 kiaušiniai
1 a.š. vanilinio cukraus
1 v.š. bulvių krakmolo
4 v.š. cukraus
Aguonų įdaras:
125 ml. pieno
4 v.š. cukraus
5 v.š. maltų aguonų ( galima ir nemalti)
1 kiaušinis
2 v.š. baltų džiūvėsėlių

Visus tešlai skirtus produktus gerai ištrinti , turi gautis trapi tešla. Formą iškloti kepimo popieriumi ir ant jo suformuoti tešlos lakštą (bortelio daryti nereikia). Pastatyti į šaldytuvą kol darysit įdarus.
Visus varškės įdarui skirtus produktus sumaišyti , gerai išsukti, pamalti su blenderiu ir supilti ant tešlos.
Aguonas užpilti verdančiu pienu, palikti kol išbrinks, tada supilti cukrų , džiūvėsėlius, įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti su blenderiu.
Aguonų masę sudėti į maišelį su antgaliu (galima naudoti paprastą celofaninį maišelį, tik nukirpti kampo galiuką maždaug 1cm skersmens) ir ant varškės viršaus nupiešti apskritimus (tegul aguonų masė smenga į varškės masę) . Kepti 55-60min, 175C.

Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: Idealus pyragas mėgstantiems varškę ir aguonas. Šlapias, neriebus, purus. Kepiau 20cm skersmens skardoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą