GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-05-04
BLYNELIAI be mielių, bet skonis kaip mielinių
0,5l kefyro
2,5-3 stiklinės miltų
1 kiaušinis
1 a.š. gesintos sodos
4 v.š. cukraus
Žiupsnelis druskos
Kefyrą kaitinti ant ugnies iki užvirimo. Kiaušinį išplakti su cukrumi. Į maišymo indą supilti kefyrą, kiaušinius, gesintą sodą, druską, pilant miltus maišyti šluotele. Tešla turi gautis truputėli tirštesnė nei grietinė. Kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies naudojant labai mažai aliejaus.
Šaltinis rusiškas forumas
KOMENTARAS: Vietoj sodos NEnaudoti kepimo miltelių. Į įkaitintą kefyrą neskubėti pilti miltus, leisti truputėli pravėsti, kad nesukeptu miltai. Kuo karštesnis kefyras tuo mažiau miltų „telpa“ tešloje. Blyneliai skaniausi ir gražiai išsipučia kai „telpa“ 2,5-3 stiklinės miltų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą