

0,5l kefyro
2,5-3 stiklinės miltų
1 kiaušinis
1 a.š. gesintos sodos
4 v.š. cukraus
Žiupsnelis druskos
Kefyrą kaitinti ant ugnies iki užvirimo. Kiaušinį išplakti su cukrumi. Į maišymo indą supilti kefyrą, kiaušinius, gesintą sodą, druską, pilant miltus maišyti šluotele. Tešla turi gautis truputėli tirštesnė nei grietinė. Kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies naudojant labai mažai aliejaus.
Šaltinis rusiškas forumas
KOMENTARAS: Vietoj sodos NEnaudoti kepimo miltelių. Į įkaitintą kefyrą neskubėti pilti miltus, leisti truputėli pravėsti, kad nesukeptu miltai. Kuo karštesnis kefyras tuo mažiau miltų „telpa“ tešloje. Blyneliai skaniausi ir gražiai išsipučia kai „telpa“ 2,5-3 stiklinės miltų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą