GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-05-03
ITALIŠKAS DESERTAS TIRAMISU
Biskvitas:
4 kiaušiniai
100g miltų
50g bulvių krakmolo
100g cukraus
1a.š. kepimo miltelių
Kremas:
500g maskarponės sūrio
120g cukraus
5 kiaušiniai
Žiupsnelis druskos
Biskvitų sulaistymui:
2/3 stiprios kavos
1v.š. cukraus
3 v.š. konjako
Biskvitui kiaušinius išplakti su cukrumi. Į tešlą įsijoti iš anksto sumaišytus miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Supilti ant kepimo popieriumi išklotos 25cm skersmens skardos ir kepti 10-15min, 200C. Iškepusį aukštyn kojom paguldyti ant kepimo popieriaus gausiai apibarstyto cukrumi ir pridengti kol atvės.
Kremui baltymus išplakti su druska ir šaukštu cukraus. Atskirai išplakti kiaušinio trynius su likusiu cukrumi. Tada nuolat plakant į trynius dėti po maskarponės sūrio šaukštą, tol kol susidės visas. Į gautą masę atsargiai mediniu šaukštu įmaišyti baltymus (masę kelti nuo apačios į viršų).
Biskvitų sulaistymui padaryti stiprią kavą su cukrumi ir kai atvės supilti konjaką.
Tiramisu formuoti formoje nuimamais kraštais (turi būti labai sandarus indas) aš tiesiog įkloju maistinę plėvelę. Papuošimą daryti iš kakavos arba juodojo šokolado, kai Tiramisu sustings. Suteptas desertas privalo stovėti šaldytuve mažiausiai 8val.
KOMENTARAS: tiesiog ĮDEALU. Nemėgstu Tiramisu su Savoiardi sausainiais, dar vadinamais damų piršteliais, todėl interneto platybėse susiradau originalaus biskvito receptą. Galima daryti desertiniuose indeliuose kiekvienam svečiui asmeniškai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą