
100g sviesto
1,5 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 stiklinės pieno
1a.š. vanilinio cukraus
1 pakelis žėlė
Paruošti žėlė kaip nurodyta ant pakelio ir palikti apstingti. Cukrų, vanilinį cukrų su sviestu ištrinti iki purios masės, sudėti po vieną kiaušinius (po kiekvieno gerai išplakti). Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į gautą masę. Supilti pieną ir gerai išmaišyti. Kepti 20-25min, 180C. Iškepusį ir atšalusį biskvitą subadyti medinio šaukšto kotu, kad gautųsi kuo daugiau skylių

užpilti apstingusią žėlę (jei pilsite neapstingusią žėlę, ji susigers į pyragą), ja paspausti, kad kuo daugiau užsipildytų. Pastatyti į šaldytuvą, kad iki galo sustingtų žėlė.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: Kepiau 25cm skersmens skardoje, kitą kart kepsiu mažesnėje, kad pyragas gautųsi aukštesnis. Dar vienas pastebėjimas, kad skylutes reikia daryti platesnes, tada gražiau atrodys prapjautas. Aš dar kiekvieną skylutę uždengiau šaldytais raudonaisiais serbentais, kurie suteikė labai gerą skonį. Biskvitas labai skanus, manau tiktų ir tortų gamybai. Iki idealaus pyrago skonio ant viršaus man trūko plaktos grietinėlės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą