GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-04-27
SKYLĖTAS PYRAGAS
100g sviesto
1,5 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 stiklinės pieno
1a.š. vanilinio cukraus
1 pakelis žėlė
Paruošti žėlė kaip nurodyta ant pakelio ir palikti apstingti. Cukrų, vanilinį cukrų su sviestu ištrinti iki purios masės, sudėti po vieną kiaušinius (po kiekvieno gerai išplakti). Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į gautą masę. Supilti pieną ir gerai išmaišyti. Kepti 20-25min, 180C. Iškepusį ir atšalusį biskvitą subadyti medinio šaukšto kotu, kad gautųsi kuo daugiau skylių
užpilti apstingusią žėlę (jei pilsite neapstingusią žėlę, ji susigers į pyragą), ja paspausti, kad kuo daugiau užsipildytų. Pastatyti į šaldytuvą, kad iki galo sustingtų žėlė.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: Kepiau 25cm skersmens skardoje, kitą kart kepsiu mažesnėje, kad pyragas gautųsi aukštesnis. Dar vienas pastebėjimas, kad skylutes reikia daryti platesnes, tada gražiau atrodys prapjautas. Aš dar kiekvieną skylutę uždengiau šaldytais raudonaisiais serbentais, kurie suteikė labai gerą skonį. Biskvitas labai skanus, manau tiktų ir tortų gamybai. Iki idealaus pyrago skonio ant viršaus man trūko plaktos grietinėlės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą