GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-04-27

GREITAS ŠTRUDELIS


250g bemielės sluoksniuotos tešlos
4 v.š. cukraus
1a.š. cinamono
1 a.š. vanilinio cukraus
Sauja džiovintų papajų
1 kiaušinis

Kuo ploniau iškočioti tešlą, ją aptepti išplaktu kiaušiniu (dalį palikti aptepimui). Sumaišyti cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir apibarstyti kiaušiniu apteptą tešlą. Tešlos vidurį arba pakraštį apibarstyti džiovintomis papajomis ir susukti vyniotinį.

Gautą vyniotinį aptepti likusiu kiaušinio plakiniu, subadyti šakute, dėti ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos.

Kepti 20-25min, 180C. Jei vyniotinis netelpa į skardą galima padaryti pasagos arba apskritimo formos, tik svarbiausia nesuliesti šonų.

Su džiovintomis papajomis ir ananasais:

KOMENTARAS: puikus pasirinkimas norintiems pasigaminti skaniai ir greitai. Vietoj papajų galima dėti norimus džiovintus vaisius, smulkintus riešutus, o taip pat varškę, obuolius, kriaušes ir t.t.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą