GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-04-26
SIŪLŲ KAMUOLIUKAI
800g kiaulienos faršo
250g bemielės sluoksniuotos tešlos
2 dideli kiaušiniai
1 svogūnas
1 morka
3 skiltelės česnako
1 v.š. bulvių krakmolo
Prieskoniai
Sezamų apibarstymui
Morką sutarkuoti burokine tarka, svogūną supjaustyti kubeliais, susmulkinti česnaką. Į kiaulienos faršą sudėti tarkuotas morkas, supjaustytą svogūną ir česnakus, įmušti kiaušinius (dalį kiaušinio palikti tešlos aptepimui), suberti krakmolą, prieskonius ir gerai išmaišyti. Tešlos lakštą iškočioti ir supjaustyti virvelėmis. Iš faršo formuoti kamuoliuką, apvynioti tešlos juostelėmis, aptepti išplaktu kiaušiniu ir apibarstyti sezamų sėklomis.
Kepti 25-30min, 180C.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: Gavosi 11vnt. Skanu tiek karšti, tiek šalti. Kepiau daug kartų ir pastebėjau, kad skaniausia, kai "siūlai" būna kuo plonesni.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą