
800g kiaulienos faršo
250g bemielės sluoksniuotos tešlos
2 dideli kiaušiniai
1 svogūnas
1 morka
3 skiltelės česnako
1 v.š. bulvių krakmolo
Prieskoniai
Sezamų apibarstymui
Morką sutarkuoti burokine tarka, svogūną supjaustyti kubeliais, susmulkinti česnaką. Į kiaulienos faršą sudėti tarkuotas morkas, supjaustytą svogūną ir česnakus, įmušti kiaušinius (dalį kiaušinio palikti tešlos aptepimui), suberti krakmolą, prieskonius ir gerai išmaišyti. Tešlos lakštą iškočioti ir supjaustyti virvelėmis. Iš faršo formuoti kamuoliuką, apvynioti tešlos juostelėmis, aptepti išplaktu kiaušiniu ir apibarstyti sezamų sėklomis.

Kepti 25-30min, 180C.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: Gavosi 11vnt. Skanu tiek karšti, tiek šalti. Kepiau daug kartų ir pastebėjau, kad skaniausia, kai "siūlai" būna kuo plonesni.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą