
100g sviesto
300g miltų
1 kiaušinis
75g cukraus
100g grietinės
2 a.š. kepimo miltelių
Įdaras:
200g varškės
2 v.š. cukraus
1 v.š. miltų
1 kiaušinis (dalį palikti aptepimui)
1 a.š. vanilinio cukraus
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir po šaukštą grietinės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir greitai sumaišyti su sviestine mase. Nepermaišyti!!! (maišau šauktu). Tešlą iškočioti 5mm storio ir išspausti 10cm skersmens apskritimus. Įdarui varškę sutrinti šakute su puse kiaušinio (kitą dalį palikti aptepimui), tada suberti cukrų, vanilinį cukrų, miltus ir išmaišyti iki vientisos masės. Ant vienos tešlos apskritimo pusės dėti varškės masės šaukštą ir pridengti kita apskritimo puse (kraštų neužspausti, nes kitaip kepant plyš). Grietiniečius sudėti ant orkaitės skardoje iškloto kepimo popieriaus, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 20min, 200C iki auksinės spalvos.
Šaltinis receptas pasiskolintas iš čia
KOMENTARAS: visada kepu ant antros nuo apačios orkaitės lentynos. Gaunasi 22vnt. Kad visiems vienodai užtektų įdaro, apskritimus išdelioju ant stalo ir dedu varškės masė, jei matau, kad trūks nuimu nuo jau uždėtų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą