GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-04-16
BULVIŲ PICA KEPTA KEPTUVĖJE
6-7 vidutinio dydžio bulvės
400-500g kiaulienos faršo
1 didelis svogūnas
200g fermentinio sūrio
4-5 v.š. majonezo
Prieskoniai
Bulves nuskusti, nuplauti, supjaustyti 6-8mm storio griežinėliais, sudėlioti įkaitintoje keptuvėje su nedaug aliejaus ir kepti 6min. Faršą sumaišyti su prieskoniais, paskleisti ant bulvių, kepti 12min. Svogūną supjaustyti kubeliais, paskleisti ant faršo, užtepti majonezą, kepti 6min. Tada apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti kol šis išsilydys, maždaug 2min.
Svarbu: KEPANT NEMAIŠYTI IR KEPTI ANT SILPNOS UGNIES KEPTUVĘ UŽDENGUS DANGČIU!
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: SUPER!!! Skanu, sotu, o svarbiausia greitai paruošiama.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą