GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-04-11

TROŠKINTOS ŠIRDELĖS


500-600g viščiukų broilerių širdelių
1 morka
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
2-3 v.š. miltų
1 v.š. sojų padažo
3 v.š. grietinės
4-5 v.š. pomidorų padažo

Širdeles nuplauti, nupjaustyti „viršūnėles“, didesnes perpjauti pusiau, apvolioti miltuose ir kepti keptuvėje. Pakepus kelias minutes sudėti burokine tarka tarkuotas morkas, kubeliais pjaustytą svogūną, išspausti česnako skilteles ir kepti 5min. Tada supilti 1,5-2 stiklines virinto karto vandens ir troškinti kol išgaruos vanduo. Sudėti pomidorų padažą, grietinę, supilti sojų padažą ir patroškinti apie 5 min.

KOMENTARAS: Nereikia širdelių kepti ilgiau, nei aprašyta recepte, nes kuo ilgiau jos kepa tuo darosi kietesnės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą