GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-04-11

VARŠKĖS TINGINYS


400g sausainių
360g varškės
200g sviesto
150g cukraus
1a.š. vanilinio cukraus
60g džiovintų papajų
110g džiovintų ananasų
60g džiovintų spanguolių

Sausainius sulaužyti nedideliais gabalėliais. Varškę pertrinti per sietelį. Jei reikia džiovintus vaisius supjaustyti mažesniais gabalėliais. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Nuolat plakant dalimis sudėti varškę, įmaišyti džiovintus vaisius. Į gautą masę suberti sausainius ir gerai išmaišyti. Masę 1val palaikyti kambario temperatūroje, tada sukrėsti į formelę išklotą maistine plėvele, gerai suspausti ir laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.

Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: Galima dėti kokius tik turite džiovintus vaisius, taip pat ir riešutus. Abrikosus ir razinas 5min mirkyti karštame vandenyje, nusausianti ir supjaustyti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą