
250g bemielės sluoksniuotos tešlos
2 indeliai savo sultyse konservuoto tuno
1 karšto rūkymo skumbrė
120g juodųjų alyvuogių be kauliukų
1 vidutinė morka
1 mažas mėlynas svogūnas
150g konservuotų žirnelių
3 konservuoti agurkai
Majonezo
Iš bemielės sluoksniuotos tešlos iškepti tris 24cm lakštus, tešlos likučius taip pat iškepti, susmulkinti ir panaudoti torto kraštų apibarstymui. Torto formavimas: iškeptą tešlos lakštą aptemti majonezu, tolygiai paskirstyti tuno gabalėlius, išilgai perpjautas alyvuoges, kubeliais pjaustytus konservuotus agurkus, dėti antrą lakštą, jį taip pat aptepti majonezu, tolygiai paskirstyti smulkintą skumbrę, išvirtą ir supjaustytą kubeliais morką, žirnelius, kubeliais arba žiedeliais pjaustytą mėlyną svogūną, uždengti trečiu lakštu, aptepti majonezu. Torto šonus taip pat aptemti majonezu, apibarstyti tešlos trupinėliais. Tortą papuošti.
KOMENTARAS: Puikus žuvies užkandis. Šį kart puošiau viščiuku iš sūrio, nes gaminau šv. Velykom. O šiaip ant viršaus darau žuvį iš konservuotu kukurūzų, arba griežinėliais pjaustytų agurku, na žodžiu su tuo ką turiu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą