GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-06-10

KREPŠELIAI SU MĖSA


500g kiaulienos sprandinės
250g bemielės sluoksniuotos tešlos
1 maža morka
1 mažas svogūnas
150g fermentinio sūrio
1 mažas kiaušinis
1 v.š. majonezo
Prieskoniai

Kiaulienos sprandinę supjaustyti mažais gabalėliais, pamarinuoti prieskoniuose ir apkepti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Morką sutarkuoti burokine tarka, svogūną supjaustyti kubeliais, apkepti kartu su kiaulienos sprandine. Atvėsinti ir sumaišyti su majonezu. Kol kepama mėsa su daržovėmis atšildyti tešlą, supjaustyti į 12 kvadratėlių ir dėti ant keksiukų formelės (patempi aliejumi, apibarstyti miltais ir nukratyti jų perteklių). Ant kiekvieno tešlos gabalėlio sudėti apkeptą mėsą su daržovėmis, apibarstyti tarkuotu sūriu ir suspausti tešlos kraštus. Aptepti kiaušinio plakiniu (likutį supilti į krepšelių vidų). Kepti 20-25min, 180C.

KOMENTARAS: Skanūs karšti arba patiekti šalti kaip užkandis. Geriausia kepti silikoninėje keksiukų formoje, nes lengviau išsiims.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą