GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-06-10

PYRAGAS SU PERSIKAIS „GREITUTIS“


150g sviesto
150g miltų
150g cukraus
3 kiaušiniai
2 v.š. grietinės
1,5 a.š. kepimo miltelių
1a.š. vanilinio cukraus
1 didelė skardinė konservuotų persikų

Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakant įmušti po vieną kiaušinį, gerai išmaišyti sudėti grietinę, išmaišyti ir maišant berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Konservuotus persikus supjaustyti skiltelėmis ir išdėlioti ant tešlos. Kepti 20-25min, 180C.

KOMENTARAS: Sesės keptas pyragas 23 cm skersmens formoje nuimamais kraštais. Nebrangus, purus ir nesausas. Pati dar nebandžiau kepti, bet atrodo skaniai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą