GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-06-10

MĖSAINIAI


500g kiaulienos faršo
1 a.š. grūdėtų garstyčių
1 mažas kiaušinis
Prieskoniai
8 bandelės su sezamu
3 a.š. majonezo
1 a.š. pomidorų padažo
2-3 skiltelės česnako
1 maža paprika
1 mažas mėlynas svogūnas
Salotų lapai
8 lapeliai lydyto sūrio
8 lapeliai fermentinio sūrio

Faršą sumaišyti su garstyčiomis, kiaušiniu, prieskoniais ir iškepti 8 apvalius blynelius (daryti didesnio skersmens nei bandelė, nes kepant mėsa susitraukia). Bandeles perpjauti pusiau ir aptepti majonezo+pomidorų padažo+spaustų česnako skiltelių padažu. Mėsainio formavimas: Bandelės puselė, salotos lapas, mėlyno svogūno griežinėliai, lydyto sūrio lapelis, mėsos blynelis, fermentinio sūrio lapelis, paprika pjaustyta šiaudeliais arba griežinėliais, salotos lapas, bandelės puselė. Mėsainius kepti orkaitėje 3-5min, 180C.

KOMENTARAS: Super! O jei mėsytė būtų kepta gamtoje ant grotelių tai iš vis super super super!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą