GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-06-17

PYRAGAS SU KARAMELINIAIS OBUOLIAIS


250g kambario temperatūros sviesto
250g cukraus
3 kiaušiniai
300g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
5 v.š. pieno
Žiupsnelis druskos
Įdaras:
4 dideli obuoliai
1 skardinė „Rududu“
Trupiniai:
200g miltų
120g šalto sviesto
100g cukraus

Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Supilti pieną ir išmaišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą supilti į kepimo skardą 20x30 išklotą kepimo popieriumi.
Įdarui obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais, sumaišyti su „Rududu“ ir tolygiai paskirstyti ant tešlos.

Trupiniams miltus sumaišyti su cukrumi, sudėti pjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol pasidarys smulkūs trupiniai, kuriais apibarstyti karamelinius obuolius.
Kepti 45-50min, 180C.

Šaltinis receptas pasiskolintas iš šio puslapio

KOMENTARAS: Supjaustytų obuolių gavosi 500g, bet kitą kart dėsiu 800g, nes kepant susitraukė. Šį kart trupinių nedariau, nes neturėjau tiek sviesto. Gavosi didelis, drėgnas, skanus ir tikrai nepersaldus pyragas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą