
250g kambario temperatūros sviesto
250g cukraus
3 kiaušiniai
300g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
5 v.š. pieno
Žiupsnelis druskos
Įdaras:
4 dideli obuoliai
1 skardinė „Rududu“
Trupiniai:
200g miltų
120g šalto sviesto
100g cukraus
Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Supilti pieną ir išmaišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą supilti į kepimo skardą 20x30 išklotą kepimo popieriumi.
Įdarui obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais, sumaišyti su „Rududu“ ir tolygiai paskirstyti ant tešlos.

Trupiniams miltus sumaišyti su cukrumi, sudėti pjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol pasidarys smulkūs trupiniai, kuriais apibarstyti karamelinius obuolius.
Kepti 45-50min, 180C.
Šaltinis receptas pasiskolintas iš šio puslapio
KOMENTARAS: Supjaustytų obuolių gavosi 500g, bet kitą kart dėsiu 800g, nes kepant susitraukė. Šį kart trupinių nedariau, nes neturėjau tiek sviesto. Gavosi didelis, drėgnas, skanus ir tikrai nepersaldus pyragas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą