
200g migdolų
180g cukraus
50ml vandens
Konditerionio šokolado
Į verdantį vandenį supilti migdolus, pavirti 1-2 min, nukošti, truputėli atvėsinti (kad galima būtų paimti) ir spaudžiant tarp pirštų nuimti luobeles. Nuluptus migdolus nuplauti šaltu vandeniu ir apkepti sausoje keptuvėje 2 min pastoviai maišant. Sumalti blenderiu iki mažų kruopelių masės. Puode virti sirupą iš 500ml vandens ir 180g cukraus. Cukrus turi gerai ištirpti, kad neliktų kristalų, tada supilti maltus migdolus ir pastoviai maišant virti 3min. Gautą masę dar kartą sumalti blenderiu. Jei masė gavosi labai sausa galima įpilti kelis valgomus šaukštus šalto vandens ir toliau malti blenderiu. Masė turi gautis elastinga ir gerai lipdoma. Iš masės formuoti norimo dydžio saldainius ir aplieti konditeriniu šokoladu. Laikyti šaldytuve ant lėkštutės pilnai uždengus maistine plėvele.

Šaltinis rusiškas forumas
KOMENTARAS: marcipaninę masę naudoju tortų pertepimui, kaip vieną iš kremo sluoksnių. Man asmeniškai su 50ml vandens gaunasi nekieta masė, tad jei norite iš jos lipdyti pvz torto papuošimus naudokite mažiau vandens. Velykinio torto papuošimui iš šios masės dariau kiaušinius, kuriuos teptuku nudažiau valgomais dažais.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą