
Biskvitas:
1 stiklinė miltų
2 kiaušiniai
1 skardinė kondensuoto pieno
2-3 v.š. kakavos miltelių
2 a.š. kepimo miltelių
Kremas:
500g džiovintų slyvų
220-250g cukraus
100g maltų graikiškų riešutų
600g plakamosios grietinėlės
1 a.š. citrinos rūgšties
Biskvitui skirtus produktus vidutiniu greičiu išmaišyti mikseriu. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi išklotą apvalią formą. Kepti 20-25min, 180C. Kai biskvitas atauš perpjauti į tris dalis. Jei turite laiko ir noro galima tešlą padalinti į keturias dalis ir kepti kiekvieną lakštą atskirai po 10-15min, 180C.
Kremui išplakti grietinėlę su cukrumi ir citrinos rūgštele. Sudėti maltas slyvas ir lėtai išplakti kol tolygiai pasiskirstys masėje. Suberti smulkintus graikiškus riešutus ir lėtai išmaišyti šaukštu.
Torto formavimas: biskvitus būtina sulieti saldintu vandeniu arba alkoholiu skiestu vandeniu. Tada pertepti kremu ir papuošti. Dėti į šaldytuvą mažiausiai 10val.
Tortą galima apipilti glajumi: 150g šokolado, 2 v.š. grietinėlės, 2 v.š. vandens ir 1 v.š. gliukozės arba medaus.

Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: Formos skersmuo 25cm. Biskvitus reikia sulaistyti gerai, o ne vos vos, nes kitaip bus sausi. Idealus tortas slyvų mėgėjams. Man labai patiko, nes nebuvo labai saldus, o slyvos ir riešutai dera tarpusavyje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą