GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-07-07
TORTAS „SLYVOS ŠOKOLADE“
Biskvitas:
1 stiklinė miltų
2 kiaušiniai
1 skardinė kondensuoto pieno
2-3 v.š. kakavos miltelių
2 a.š. kepimo miltelių
Kremas:
500g džiovintų slyvų
220-250g cukraus
100g maltų graikiškų riešutų
600g plakamosios grietinėlės
1 a.š. citrinos rūgšties
Biskvitui skirtus produktus vidutiniu greičiu išmaišyti mikseriu. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi išklotą apvalią formą. Kepti 20-25min, 180C. Kai biskvitas atauš perpjauti į tris dalis. Jei turite laiko ir noro galima tešlą padalinti į keturias dalis ir kepti kiekvieną lakštą atskirai po 10-15min, 180C.
Kremui išplakti grietinėlę su cukrumi ir citrinos rūgštele. Sudėti maltas slyvas ir lėtai išplakti kol tolygiai pasiskirstys masėje. Suberti smulkintus graikiškus riešutus ir lėtai išmaišyti šaukštu.
Torto formavimas: biskvitus būtina sulieti saldintu vandeniu arba alkoholiu skiestu vandeniu. Tada pertepti kremu ir papuošti. Dėti į šaldytuvą mažiausiai 10val.
Tortą galima apipilti glajumi: 150g šokolado, 2 v.š. grietinėlės, 2 v.š. vandens ir 1 v.š. gliukozės arba medaus.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: Formos skersmuo 25cm. Biskvitus reikia sulaistyti gerai, o ne vos vos, nes kitaip bus sausi. Idealus tortas slyvų mėgėjams. Man labai patiko, nes nebuvo labai saldus, o slyvos ir riešutai dera tarpusavyje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą