GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-08-07
MIELINĖS LAZDELĖS
500g šaldytos sluoksniuotos mielinės tešlos (5 lapeliai)
1 mažas kiaušinis
1 sauja razinų
1 sauja džiovintų papajų
1 sauja graikinių riešutų
50g fermentinio sūrio
Žiupsnelis česnakinės druskos
5 v.š. cukraus
1 v.š. kmynų
1 v.š. sezamo sėklų
Tešlą atšildyti. Lapelius aptepti išplaktu kiaušiniu (pusę plakinio palikti viršaus aptepimui). Trys lapelius apibarstyti cukrumi, du – česnakine druska. Kiekvieną lapelį supjaustyti į tris dalis, taip kad gautųsi ilgesnė juostelė. Cukrumi apibarstytus lapelius apibarstyti razinomis, papajomis ir graikiškais riešutais (produktų nemaišyti, o taip, kad gautųsi su kiekvienu produktu po trys juosteles). Juosteles susukti, aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti cukrumi. Lapelius apibarstytus česnakine druska taip pat supjaustyti į tris juosteles ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Susukti aptepti kiaušinio plakiniu ir trys juosteles apibarstyti kmynais, o likusias – sezamo sėklomis.
Kepti 15-20min, 180C.
KOMENTARAS: Man skaniausios su graikiniais riešutais, papajomis ir sūriu apibarstytu sezamo sėklomis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą