
500g šaldytos sluoksniuotos mielinės tešlos (5 lapeliai)
1 mažas kiaušinis
1 sauja razinų
1 sauja džiovintų papajų
1 sauja graikinių riešutų
50g fermentinio sūrio
Žiupsnelis česnakinės druskos
5 v.š. cukraus
1 v.š. kmynų
1 v.š. sezamo sėklų
Tešlą atšildyti. Lapelius aptepti išplaktu kiaušiniu (pusę plakinio palikti viršaus aptepimui). Trys lapelius apibarstyti cukrumi, du – česnakine druska. Kiekvieną lapelį supjaustyti į tris dalis, taip kad gautųsi ilgesnė juostelė. Cukrumi apibarstytus lapelius apibarstyti razinomis, papajomis ir graikiškais riešutais (produktų nemaišyti, o taip, kad gautųsi su kiekvienu produktu po trys juosteles). Juosteles susukti, aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti cukrumi. Lapelius apibarstytus česnakine druska taip pat supjaustyti į tris juosteles ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Susukti aptepti kiaušinio plakiniu ir trys juosteles apibarstyti kmynais, o likusias – sezamo sėklomis.

Kepti 15-20min, 180C.
KOMENTARAS: Man skaniausios su graikiniais riešutais, papajomis ir sūriu apibarstytu sezamo sėklomis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą