
2kg moliūgo minkštimo
1kg cukraus
7 gvazdykėliai
0,5 citrinos žievelės
2 v.š. cukraus pudros arba kukurūzų krakmolo
Moliūgo minkštimą supjaustyti norimo dydžio kubeliais (jie sumažės 2-3 kartus). Užpilti cukrumi ir laikyti per naktį. Susidariusį sirupą nupilti, užvirti ir vėl užpilti ant moliūgo gabalėlių. Laikyti 12val ir viską virti 30min (kol bus skaidrūs gabalėliai). NEPERVIRTI. Išgriebti gabalėlius, nusausinti, paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos ir džiovinti 80C 5-6val. Orkaitės durelės turėtų būti truputėlį pravertos, kad galėtų išgaruoti drėgmė. Išdžiuvusius apvolioti cukraus pudroje arba krakmole.

Likusi sirupą virti kol sutirštės (1val). Prieš verdant įdėti gvazdikėlius ir pusę citrinos žieveles. Iš išvirusio medaus prieš pilstant į stiklainius išgriebti gvazdikėlius ir žieveles.

Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: Iš nurodyto kiekio gavosi 600g moliūgų saldainių ir 600ml medaus. Išdžiuvusius saldainius sudėjau į dubenį, užbarsčiau cukraus pudra, uždengiau ir gerai pakračiau, todėl nereikėjo žaisti su kiekvienu, kad apsivoliotų. Man labiau patiko apvolioti krakmole, nes netokie saldūs. Laikyti sandariame inde, bet nemanau kad ilgai, nes nėra konservanto, tai gali sugesti. Iš viso padariau maždaug 1,5kg saldainių kurių po 3 savaičių nebeliko, žodžiu sugesti nespėjo:)
Panaršiau internete ir radau, kad kiti likusį sirupą pakaitina ir paskui praskiedę su vandeniu geria kaip gėrimą, manau medus tam taip pat puikiai tinka.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą