
4 kiaušiniai
125g sviesto
100g cukraus
200g aguonų
4 obuoliai
4v.š. manų kruopų
1 a.š. kepimo miltelių
Aptepimui:
50-100g juodojo šokolado
Aguonas nuplauti, užpilti karštu vandeniu ir išbrinkusias sumalti blenderiu. Sviestą ištrinti su cukrumi, sudėti po vieną kiaušinio trynius ir po kiekvieno gerai išmaišyti. Palaipsniui sudėti aguonas ir burokine tarka tarkuotus luptus obuolius. Suberti manų kruopas ir kepimo miltelius, išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsagiai įmaišyti į masę. Kepti 45min, 170C. Atvėsinti ir aplieti tirpintu šokoladu. Laikyti šaldytuve mažiausiai 3val.

Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: Kalėdinis kepinys. Jei kepsite šventei, būtų gražu trafareto pagalba šokoladinį viršų apibarstyti cukraus pudra arba visą aplieti šokoladu ir papuošti šokoladinėmis detalėmis. Paskaičius sudedamąsias dalis keista, kad nėra miltų, tačiau kepinys gaunasi purus ir skanus. Kitos vietoj manų kruopų deda manų košę, bet neverta jos virti, nes ir su kruopomis puikiai gaunasi.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą