GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-01-23

JAPONIŠKAS OBUOLIŲ-AGUONŲ PYRAGAS


4 kiaušiniai
125g sviesto
100g cukraus
200g aguonų
4 obuoliai
4v.š. manų kruopų
1 a.š. kepimo miltelių
Aptepimui:
50-100g juodojo šokolado

Aguonas nuplauti, užpilti karštu vandeniu ir išbrinkusias sumalti blenderiu. Sviestą ištrinti su cukrumi, sudėti po vieną kiaušinio trynius ir po kiekvieno gerai išmaišyti. Palaipsniui sudėti aguonas ir burokine tarka tarkuotus luptus obuolius. Suberti manų kruopas ir kepimo miltelius, išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsagiai įmaišyti į masę. Kepti 45min, 170C. Atvėsinti ir aplieti tirpintu šokoladu. Laikyti šaldytuve mažiausiai 3val.

Šaltinis originalus receptas

KOMENTARAS: Kalėdinis kepinys. Jei kepsite šventei, būtų gražu trafareto pagalba šokoladinį viršų apibarstyti cukraus pudra arba visą aplieti šokoladu ir papuošti šokoladinėmis detalėmis. Paskaičius sudedamąsias dalis keista, kad nėra miltų, tačiau kepinys gaunasi purus ir skanus. Kitos vietoj manų kruopų deda manų košę, bet neverta jos virti, nes ir su kruopomis puikiai gaunasi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą