GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-01-23

SŪRIO-KIAUŠINIŲ VYNIOTINIS SU MĖSA


4-5 kiaušiniai
250g majonezo
350g fermentinio sūrio
500g faršo
1 svogūnas
1 morka
Druskos, šviežiai maltų pipirų

Smulkiai supjaustyti svogūną, morką sutarkuoti. Daržoves apkepinti, sudėti į faršą, seberti prieskonius ir išmaišyti.
Išplakti kiaušinius, sudėti majonezą ir išmaišyti iki vientisos masės. Burokine tarka sutarkuoti sūrį, suberti į kiaušinio masę ir išmaišyti. Supilti į orkaitės skardą išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskirstyti ir kepti 190C, 20min. Iškepusį pagrindą truputėli atvėsinti (apie 5min), sudėti faršą, paskirstyti per visą pagrindą ir suvynioti. Dar kepti orkaite 30-40min, 190C.

Šaltinis originalus receptas

KOMENTARAS: Tinka valgyti tiek šaltą, kaip užkandį, tiek karštą pvz prie virtų bulvių arba tiesiog su daržovių salotomis. Suvyniotą aptepiau naminiu pomidorų padažu su paprikomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą