GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-01-24

„KURŠĖNŲ“ VYNIOTINIS


sesės Kristės gražuolis:


4 kiaušiniai
4 v.š. cukraus
4 v.š. miltų
Įdarui:
180g minkšto sviesto
180g desertinės arba kreminės varškės
0,5 indelio saldinto kondensuoto pieno
Apibarstymui:
Cukraus pudros

Biskvitui kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Atsargiai išmaišyti tešlą iki vientisos masės. Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos, paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepti 180 C, 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto suvynioti ir atvėsinti.
Įdarui iki purumo išplakti minkštą sviestą. Plakant po truputį pilti kondensuotą pieną. Galiausiai sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Išvynioti atvėsusį biskvitą, ant jo užtepti varškės įdarą, ir vėl suvynioti į vyniotinį. Palaikyti šaldytuve apie 2val. Apibarstyti cukraus pudra.

Šaltinis originalus receptas

KOMENTARAS: skanu, paprasta ir gaminta daug kartų. Naudojau paprastą varškę, tik sutryniau blenderiu, jei turite noro galima pertrinti per sietelį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą