2kg moliūgas
1 svogūnas
1 morka
3v.š. naminio pomidorų padažo su paprikom
3 v.š. tarkuotos cukinijos
prieskonių
Moliūgui nupjauti kepurėlę, šaukštu išskobti sėklas ir vidų apibarstyti 1a.š. druskos. Iš faršo suformuoti mažus kamuoliukus ir apkepti keptuvėje. Svogūną supjaustyti kubeliais, morką sutarkuoti burokine tarka ir abu apkepti keptuvėje. Sumaišyti apkeptus faršą, svogūną, morką, cukiniją, pomidorų padažą ir prieskonius. Gautą masę sudėti į moliūgą, uždengti nupjauta kepurėle ir kepti pastačius į kepimo indą, kuriame įpilta viena stiklinė vandens. Kepama 190C, 40min.

KOMENTARAS: jei norit galima dėti ir bulves ar ryžius, bet jie turi būti beveik išvirę, nes kitaip moliūge neiškepa.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą