GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-01-25

TROŠKINYS MOLIŪGE

200g kiaulienos faršo arba kubeliais pjaustytos kiaulienos
2kg moliūgas
1 svogūnas
1 morka
3v.š. naminio pomidorų padažo su paprikom
3 v.š. tarkuotos cukinijos
prieskonių

Moliūgui nupjauti kepurėlę, šaukštu išskobti sėklas ir vidų apibarstyti 1a.š. druskos. Iš faršo suformuoti mažus kamuoliukus ir apkepti keptuvėje. Svogūną supjaustyti kubeliais, morką sutarkuoti burokine tarka ir abu apkepti keptuvėje. Sumaišyti apkeptus faršą, svogūną, morką, cukiniją, pomidorų padažą ir prieskonius. Gautą masę sudėti į moliūgą, uždengti nupjauta kepurėle ir kepti pastačius į kepimo indą, kuriame įpilta viena stiklinė vandens. Kepama 190C, 40min.

KOMENTARAS: jei norit galima dėti ir bulves ar ryžius, bet jie turi būti beveik išvirę, nes kitaip moliūge neiškepa.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą