
200g sviesto
100g cukraus
50g grietinės
2 kiaušiniai + 1 aptepimui
¼ a.š. druskos
1a.š. vanilinio cukraus
400g miltų
30g smulkintų riešutų
150g džemo
Išsukti sviestą su cukrumi, dėti grietinė, kiaušinius, vaniliną, po kiek vieno ingrediento išmaišant. Berti miltus persijotus su kepimo milteliais. Miltų dėti tiek, kad tešlą galima būtų kočioti. Stalą gausiai pabarstyti miltais, kočioti tešlą, vis pabarstant miltais, kad neliptų prie stalo. Supjaustyti norimo dydžio juostelėm. Aptepimui kiaušinio atskirti baltymą nuo trynio. Dėti į skardą sausainiukus, kraštelius patepti kiaušinio baltymu, per vidurį dėti po 1 a.š. džemo, uždengti kitu sausainiuku, kraštelius truputi apspaudyti, viršų aptepti tryniu, pabarstyti smulkintais riešutais. Kepti 180C, 20min.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: džemą naudoti kuo tirštesnį, nes kitaip išbėgs. Uogienė netinka. Išėjo apie 20 juostelių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą