GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-01-26

PLONAPADĖS PICOS PAGRINDAS


180g miltų
5g sausų mielių
0,5 a.š. druskos
0,5 v.š. cukraus
1 v.š. alyvuogių aliejaus
115ml šilto vandens
Norimas įdaras: kumpis, dešra, fermentinis sūris, marinuoti agurkai, alyvuogės, svogūnas ir t.t.

Į vandenį suberti mieles, cukrų, išmaišyti ir palaukti kol suputos. Miltus sumaišyti su druska, supilti mieles ir aliejų. Iš pradžių masę maišyti šaukštu, o paskui minkyti rankomis, jei labai limpa prie rankų, jas pasitepti aliejumi. Dėti į indą, uždengti maistine plėvele ir pakildinti orkaitėje 40C, 15-20min, kol tešla padvigubės. Tuo metu pasiruošti įdarą. Pakilusią tešla dar truputėli paminkyti ir iškočioti, kad tilptų ant orkaitės kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi. Uždėti įdarą ir kepti 190C, 15-18min.

KOMENTARAS: Šis picos pagrindas idealus plonapadei picai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą