
180g miltų
5g sausų mielių
0,5 a.š. druskos
0,5 v.š. cukraus
1 v.š. alyvuogių aliejaus
115ml šilto vandens
Norimas įdaras: kumpis, dešra, fermentinis sūris, marinuoti agurkai, alyvuogės, svogūnas ir t.t.
Į vandenį suberti mieles, cukrų, išmaišyti ir palaukti kol suputos. Miltus sumaišyti su druska, supilti mieles ir aliejų. Iš pradžių masę maišyti šaukštu, o paskui minkyti rankomis, jei labai limpa prie rankų, jas pasitepti aliejumi. Dėti į indą, uždengti maistine plėvele ir pakildinti orkaitėje 40C, 15-20min, kol tešla padvigubės. Tuo metu pasiruošti įdarą. Pakilusią tešla dar truputėli paminkyti ir iškočioti, kad tilptų ant orkaitės kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi. Uždėti įdarą ir kepti 190C, 15-18min.
KOMENTARAS: Šis picos pagrindas idealus plonapadei picai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą