GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-01-29
PAGERINTA KVIETINĖ DUONA
300g kvietinių miltų
100g kvietinio raugo
400ml šilto vandens
30g cukraus
1 a.š. druskos
Priedai:
80g miežių arba avižų dribsnių
30g kviečių sėlenų
10g linų sėmenų
10g kmynų
50g lukštentų saulėgrąžų
30g lukštentų moliūgų sėklų
Raugą supilti į vandenį, suberti druską ir išmaišyti. Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų ir visus priedus, supilti raugą ir gerai išmaišyti. Gautą masę supilti į kepimo indą išteptą aliejumi, kuriame keps duona. Uždengti rankšluoščiu arba maistine plėvele ir palikti šiltoje vietoje per naktį. Paviršių apibarstyti kmynais arba sezamo seklomis ir kepti 200C, 40-45min. Iškepusią duoną uždengti drėgnu rankšluoščiu ir palikti kol atšals.
KOMENTARAS: Man ji patinka, nes yra šlapia. Priedus galite keisti pagal savo norus, svarbiausia, kad tešla gautusi grietinės tirštumo. Likusį raugą pamaitinti ir palikti kitam kartui.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą