
300g kvietinių miltų
100g kvietinio raugo
400ml šilto vandens
30g cukraus
1 a.š. druskos
Priedai:
80g miežių arba avižų dribsnių
30g kviečių sėlenų
10g linų sėmenų
10g kmynų
50g lukštentų saulėgrąžų
30g lukštentų moliūgų sėklų
Raugą supilti į vandenį, suberti druską ir išmaišyti. Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų ir visus priedus, supilti raugą ir gerai išmaišyti. Gautą masę supilti į kepimo indą išteptą aliejumi, kuriame keps duona. Uždengti rankšluoščiu arba maistine plėvele ir palikti šiltoje vietoje per naktį. Paviršių apibarstyti kmynais arba sezamo seklomis ir kepti 200C, 40-45min. Iškepusią duoną uždengti drėgnu rankšluoščiu ir palikti kol atšals.
KOMENTARAS: Man ji patinka, nes yra šlapia. Priedus galite keisti pagal savo norus, svarbiausia, kad tešla gautusi grietinės tirštumo. Likusį raugą pamaitinti ir palikti kitam kartui.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą