
3 stiklinės miltų
200ml pieno
1 kiaušinis
50g tirpinto sviesto
0,5 a.š. druskos
1 v.š. cukraus
7g sausų mielių
Įdarui:
160g aguonų
250g obuolių
0,5 stiklinės cukraus
1 v.š. medaus
1 kiaušinio baltymas
Aptepimui:
1,5 v.š. tirpinto sviesto
1 kiaušinio trynys
Prieš minkant tešlą išvirti aguonas ir obuolius. Aguonas nuplauti ir virti 30min. Obuolius nulupti, išimti šerdis supjaustyti kubeliais ir virti kol suminkštės, bet neištis (~5min).
Tešlai mieles ištirpinti šiltame piene, įmaišyti likusius tešlai skirtus produktus. Tešlą gerai išminkyti ir palikti šiltai, kad pakiltų. Kad procesas vyktų greičiau galima dėtį į įkaitintą iki 40C orkaitę, 20-25min.
Įdarui virtas aguonas nukošti, įmaišyti cukrų, sumalti mėsmale, įmaišyti medų ir virtus obuolius. Atsargiai įmaišyti iki standžių putų išplaktą baltymą.
Iš tešlos kuo ploniau iškočioti pailgą blyną, aptepti tirpintu sviestu. Paskirtyti įdarą, susukti į volą, įdėti į orkaitės kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi suformuojant lanką. Viršų įpjauti, tas vietas praplėsti pirštais, aptepti plaktu kiaušinio tryniu ir palikti 15min pakilti.

Kepti 180C, 20min.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: Labai skanus, skonis tarp šimtalapio ir aguoninės pynės.
Aguonų nemaliau. Jei mėgstate obuolius galite jų neapvirti, o tiesiog supjaustytus sudėti į įdarą.
 
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą