
150g minkšto sviesto
150g cukraus
2 kiaušiniai
žiupsnelio druskos
150g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
50ml pieno
15g kakavos
5a.š. stiprios kavos (1a.š. stiprios tirpios kavos + 5 a.š. karšto vandens)
Sviestą su cukrumi ir druska išplakti iki purios masės. Po vieną mušti kiaušinius ir kaskart paplakti apie 1 min. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Suberti į sviesto masę ir šaukštu atsargiai išmaišyti. Supilti pieną ir dar kartą viską permaišyti. 1/3 tešlos atidėti į kita dubenį, suberti kakavos miltelius ir supilti atvėsintą kavą).Viską išmaišyti.
Į keksiukų formą sudėti popierines formeles, arba formą ištepti aliejumi. Dėti po truputį baltos, juodos masės pakaitomis, jas lengvai pamaišyti mediniu pagaliuku.

Kepti 175C, 20-25 min.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: keksiukai purūs, drėgni ir beto gražūs. Gavosi lygiai 12vnt.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą