GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-12

ARGENTINIETIŠKI SAUSAINIAI


0,5 stiklinės cukraus
2,5 stiklinės miltų
1,3 stiklinės krakmolo
2 a.š. kepimo miltelių
200g margarino
1 a.š. vanilininio cukraus
3 kiaušinio tryniai
1 v.š. brendžio
Įdarui:
¼ skardinės Rududu
Smulkintų ir kepintų riešutų
Apibarstymui cukraus pudros

Margariną sumaišyti su cukrumi, supilti brendį, vanilinį cukrų, kiaušinio trynius, miltus sumaišyti su krakmolu ir persijotais kepimo milteliais ir berti į margarino masę. Tešla gaunasi minkšto plastelino,labai maloni ir nelimpa prie rankų. Išspausti vienodo dydžio skritulėlius. Dėti ant sviestino popieriaus ir kepti 150-170C, 20 min.
Tešla labai trapi, todėl su ja reikėtu elgtis labai atsargiai. Iškepusius pilnai atvėsinti. Imti vieną sausainį aptepti Rududu, uždėti kitą ir lengvai paspausti, gauto sausainio šonus taip pat aptepti Rududu, apvolioti riešutuose ir viršų apibarstyti cukraus pudra.

Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: Trapūs, skanūs sausainiai, bet jei be Rududu būtų per sausi.
Gavosi 4 orkaitės skardos. Kepiau po dvi skardas su ventiliatoriumi 140C, 18min. Gavosi 40 jau sulipdytų sausainiu. Kadangi mano sausainių forma buvo gėlės, tai viduje tepiau Rududu tik vidų, apibarsčiau riešutais ir sulipdžiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą