
0,5 stiklinės cukraus
2,5 stiklinės miltų
1,3 stiklinės krakmolo
2 a.š. kepimo miltelių
200g margarino
1 a.š. vanilininio cukraus
3 kiaušinio tryniai
1 v.š. brendžio
Įdarui:
¼ skardinės Rududu
Smulkintų ir kepintų riešutų
Apibarstymui cukraus pudros
Margariną sumaišyti su cukrumi, supilti brendį, vanilinį cukrų, kiaušinio trynius, miltus sumaišyti su krakmolu ir persijotais kepimo milteliais ir berti į margarino masę. Tešla gaunasi minkšto plastelino,labai maloni ir nelimpa prie rankų. Išspausti vienodo dydžio skritulėlius. Dėti ant sviestino popieriaus ir kepti 150-170C, 20 min.
Tešla labai trapi, todėl su ja reikėtu elgtis labai atsargiai. Iškepusius pilnai atvėsinti. Imti vieną sausainį aptepti Rududu, uždėti kitą ir lengvai paspausti, gauto sausainio šonus taip pat aptepti Rududu, apvolioti riešutuose ir viršų apibarstyti cukraus pudra.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: Trapūs, skanūs sausainiai, bet jei be Rududu būtų per sausi.
Gavosi 4 orkaitės skardos. Kepiau po dvi skardas su ventiliatoriumi 140C, 18min. Gavosi 40 jau sulipdytų sausainiu. Kadangi mano sausainių forma buvo gėlės, tai viduje tepiau Rududu tik vidų, apibarsčiau riešutais ir sulipdžiau.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą