
Biskvitams:
100g miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
4 kiaušinių baltymai
2 kiaušinių tryniai
30ml vandens
110g cukraus
25ml pieno
Kokosiniam kremui:
250ml+40ml pieno
65g cukraus
1,3 v.š. miltų
1 a.š. vanilinio cukraus
4 kiaušinių tryniai
80g kokoso drožlių
Šokoladiniam kremui:
70g juodojo šokolado
1 v.š. grietinėlės
30g sviesto
Sulaistymui:
3 v.š. brendžio
30ml vandens
Papuošimui:
200ml grietinėlės
1 v.š. cukraus
50g kokoso
10g šokolado
Bsikvitams kiaušinių trynius su vandeniu, pienu ir cukrumi plakti, kol masė taps balkšva. Kitame inde iki standžių putų išplakti baltymus. Į trynių masę įmaišyti miltus. Atsargiai įmaišyti pusę baltymų, likusią baltymų dalį įmaišyti iš lėto or, kad nedingtų visas baltymuos esantis oras. Kepimo popieriumi išklojame 20cm kepimo formos nuimamais kraštais dugną, supilti gautą masę ir kepti 180C, 20-25min. Atvėsinti ir supjaustyti į tris laktštus.
Kokosiniam kremui, puode storu dugnu užvirti 250ml pieno su cukrumi. Inde sumaišyti likusį pieną su miltais. Į šiltą pieno masę supilti pieno/miltų mišinį ir kaitinti kol pradės tirštėti. Tada po vieną dėti trynius (nenustojant maišyti). Maišyti ~2min, ant mažos ugnies. Nuimti puodą nuo ugnies supilti vanilinį cukrų, kokoso drožles, išmaišyti ir atvėsinti.
Šokoladiniam kremui sviestą, kapotą šokoladą ir grietinėlę maišyti virš garų vonelės, kol masė taps vienalytė. Atvėsinti.
Torto surinkimas: ant serviravimo lėkštės dėti biskvitą, jį sulaistyti, aptepti puse kokosinio kremo, uždėti kitą biskvitą, sulaistyti, aptepti šokoladiniu kremu, likusiu kokosiniu kremu, uždėti likusį biskvitą ir sulaistyti. Per naktį laikyti šaldytuve.
Visą tortą aptepti išplakta giretinėlę su cukrumi ir apibarstyti kokoso drožlėmis ir smulkintu šokoladu.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: mėgstanties kokosą paprastas tortukas, nei per saldus, nei per gaivus žodziu pats viduriukas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą