GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-02-11
VARŠKĖS KEKSAS SU KRIAUŠĖMIS
2 didelės kriaušės
1 mažas obuolys
115g kambario temperatūros margarino arba sviesto
100g baltojo cukraus
100g rudojo cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
225g miltų
3 kiaušiniai
200g 9% varškės
1 a.š. kepimo miltelių
Apibarstymui cukraus pudros
sviestą arba margariną išsukti su ruduoju, baltuoju ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Įmaišyti varškę. Po vieną įmušti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išmaišyti. Suberti persijotus miltus kartu su kepimo milteliais ir išmaišyti. Nulupti vieną kriaušę ir obuolį, supjaustyti kubeliais ir įmaišyti į masę. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi arba ištepti riebalais, supilti tešlą ir kekso paviršių susmaigstyti pjaustytos kriaušės skiltelėmis. Kepti 180C, 40min.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: minkštas ir šlapias keksas. Dėjau 60g margarino ir 55g sviesto.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą