
2 didelės kriaušės
1 mažas obuolys
115g kambario temperatūros margarino arba sviesto
100g baltojo cukraus
100g rudojo cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
225g miltų
3 kiaušiniai
200g 9% varškės
1 a.š. kepimo miltelių
Apibarstymui cukraus pudros
sviestą arba margariną išsukti su ruduoju, baltuoju ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Įmaišyti varškę. Po vieną įmušti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išmaišyti. Suberti persijotus miltus kartu su kepimo milteliais ir išmaišyti. Nulupti vieną kriaušę ir obuolį, supjaustyti kubeliais ir įmaišyti į masę. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi arba ištepti riebalais, supilti tešlą ir kekso paviršių susmaigstyti pjaustytos kriaušės skiltelėmis. Kepti 180C, 40min.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: minkštas ir šlapias keksas. Dėjau 60g margarino ir 55g sviesto.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą