GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-11

KEPTA SKUMBRĖ SU DARŽOVĖMIS


1 skumbrė
1 didelis svogūnas
1 didelė morka
4 skiltelės česnako
2 griežinėliai citrinos
Druskos
Pipirų

Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, morkas sutarkuoti burokine tarka, česnakus stambiai sukapoti, apkepti aliejuje, sudėti į kepimo skardą. Skumbrei nupjauti galvą, išdoroti ir nuplauti po tekančiu vandeniu. Padruskinti, papipirinti, įpjauti įstrižai keliose vietose (abi puses), uždėti ant daržovių, šalia išdelioti perpjaustus citrinos griežinėlius. Kepti 190C, ~20min.

KOMENTARAS: vienos žuvies užtenka dviems asmenims, nes ji riebi. Kartais į pilvą įdedu moliūgų/cukinijų padažo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą