GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-11

KEPTOS KRIAUŠĖS SU PELĖSINIU SŪRIU


4-5 kriaušės
150g pelėsinio sūrio
8-10 puselės graikinių riešutų
4-5 a.š. skysto medaus

Kriaušes perpjauti pusiau, išimti viduriukus, sudėti trupintą sūrį, uždėti po puselę graikiško riešuto, aplaistyti medumi ir kepti 180C, ~10min. Kepimo laikas priklauso nuo kriaušių kietumo.

Šaltinis originalus receptas

KOMENTARAS: skanu prie balto vyno, bet daug nesuvalgysi, pilnai užtenka dviejų puselių. Naudojau pienių medų. Kepiau stikliniame inde, antroje lentynoje nuo apačios.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą