
500g ryklio kepsnių
Marinatas:
3 skiltelės česnako
0,5 citrinos sulčių + žievelės
1 v.š. alyvuogių aliejaus
0,5 a.š. česnakinės druskos
0,3 a.š. šviežiai maltų pipirų
Garnyrui:
10g sviesto
2 mažos cukinijos
1 svogūnas
1 a.š. cukraus
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų
Marinatui česnako skilteles smulkiai supjausyti, sudėti likusius ingridientus ir gerai išmaišyti. Aptepti ryklio kepsnius ir laikyti šaldytuve ~2val.
Garnyrui ištirpinti sviestą didelėje keptuvėje ir 5min pakepinti supjaustytas cukinijas su pusžiedžiais pjaustytais svogūnais, cukrumi, pipirais ir druska.
Ištirpinti truputėlį sviesto su aliejumi keptuvėje, kai sviestas šiek tiek paruduos, apkepti ryklio kepsnius - 3min vieną pusę ir tiek pat kitą.
Garnyrą su žuvimi patiekti su virtomis bulvėmis arba ryžiais.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: kepsnius pirkau šaldytus, svėrė 850g, kai atleidau liko 500g. Svarbu ryklio neperkepti, nepervirti. Laikas žuvį tiekti, kai jos mėsa tampa matinė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą