GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-02-11
RYKLIO KEPSNIAI
500g ryklio kepsnių
Marinatas:
3 skiltelės česnako
0,5 citrinos sulčių + žievelės
1 v.š. alyvuogių aliejaus
0,5 a.š. česnakinės druskos
0,3 a.š. šviežiai maltų pipirų
Garnyrui:
10g sviesto
2 mažos cukinijos
1 svogūnas
1 a.š. cukraus
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų
Marinatui česnako skilteles smulkiai supjausyti, sudėti likusius ingridientus ir gerai išmaišyti. Aptepti ryklio kepsnius ir laikyti šaldytuve ~2val.
Garnyrui ištirpinti sviestą didelėje keptuvėje ir 5min pakepinti supjaustytas cukinijas su pusžiedžiais pjaustytais svogūnais, cukrumi, pipirais ir druska.
Ištirpinti truputėlį sviesto su aliejumi keptuvėje, kai sviestas šiek tiek paruduos, apkepti ryklio kepsnius - 3min vieną pusę ir tiek pat kitą.
Garnyrą su žuvimi patiekti su virtomis bulvėmis arba ryžiais.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: kepsnius pirkau šaldytus, svėrė 850g, kai atleidau liko 500g. Svarbu ryklio neperkepti, nepervirti. Laikas žuvį tiekti, kai jos mėsa tampa matinė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą