GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-02-11
ITALIŠKAS DESERTAS TIRAMISU (su Savoiardi sausainiais)
300g Savoiardi sausainių (biskvitinių dar vadinamu damų piršteliais)
Kremas:
500g maskarponės sūrio
4 kiaušinių tryniai
100g cukraus
200g gietinėlės
2 v.š. brendžio
Mirkalui:
80ml stiprios kavos
1a.š. cukraus
3 v.š. konjako
Apibarstymui:
Kakava
Sulaistymui karštą kavą išmaišyti su cukrumi ir kai atvės įmaišyti brendį.
Kremui kiaušinius išsukti su cukrumi snt verdančio vandnes vonelės maišant kol pradės kilti burbulai. Nuėmus nuo garų išplakti iki standžių putų. Grietinėlę išplakti taip pat iki standžių putų. Kiaušinių masę sumaišyti su maskarponės sūriu ir brendžiu. Į masę įmaišyti grietinėlę.
Formavimas: ant serviravimo lėkštės uždėti 20cm skersmens torto formos kraštus, ant dugno sudėti sausainius, truputėli sulaistyti mirkalu. Tada apdėlioti sausainius šonuose, juos sutvirtinant apačioje su trupučiu kremo. Tada uždėti sluoksnį kremo, sausainius sekundei pamerkti į mirkalą, sudėlioti ant kremo, vėl dėti kremą, pamirkytus sausainius ir kremą. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Trafareto pagalba apibarstyti kakava. Brandinti mažiausiai 3val.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: man asmeniškai pirmasis variantas su biskvitu daug skanesnis. Padariau ryte valgėme vėlai vakare.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą