GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-09

KEKSIUKAI SU ĮDARU (MINCE PIES)


nuotraką pasiskolinau iš čia, nes saviškius pamiršau nufotografuoti

250g miltų
125g sviesto
25g cukraus
1 kiaušinis arba 2 kiaušinio tryniai
Įdarui:
3 v.š. brendžio
12 džiovintų slyvų
80g razinų (dviejų rūšių)
1 v.š. citrinos sulčių
0,5 citrinos žievelės
1 v.š. rudojo cukraus
12 a.š. braškių uogienės

Įdarui iš vakaro pjaustytas kubeliais slyvas ir razinas užpilti brendžiu. Kitą dieną sudėti likusius ingridientus ir išmaišyti.
Į platų dubenį supilti miltus, sviestą tarkuoti burokine tarka vis mirkant miltuose, kad sviesto gabalėliais jais apsivoliotų. Tada sviestą pirštų pagalba sutrinti su miltais, įberti cukrų, įmušti kiaušinio trynius ir išminkyti tešlą. Tai daryti kuo greičiau, kad kuo mažiau išsilydytų sviestas. Tešlą padėti 30min į šaldytuvą. Tešlą iškočioti, išspausti ~10cm skersmens apskritimus ir dėti juos į apteptą aliejumi ir apibarstytą miltais keksiukų formą. Sudėti įdarą ir ant viršaus uždėti po tešlos apskritimą, gėlytę ar žvaigždutę. Kepti 180C, 20min.


Šaltinis sesės Kristės receptas

KOMENTARAS: Kalėdiniai, minkšti ir su įdealiu įdaru.
Originalus įdaras, daug sudetingesnis ir brandinamas su alkoholiu šaltai apie 3 savaites. Kitoms Kalėdoms tikrai darysiu pagal originalų receptą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą