
nuotraką pasiskolinau iš čia, nes saviškius pamiršau nufotografuoti
250g miltų
125g sviesto
25g cukraus
1 kiaušinis arba 2 kiaušinio tryniai
Įdarui:
3 v.š. brendžio
12 džiovintų slyvų
80g razinų (dviejų rūšių)
1 v.š. citrinos sulčių
0,5 citrinos žievelės
1 v.š. rudojo cukraus
12 a.š. braškių uogienės
Įdarui iš vakaro pjaustytas kubeliais slyvas ir razinas užpilti brendžiu. Kitą dieną sudėti likusius ingridientus ir išmaišyti.
Į platų dubenį supilti miltus, sviestą tarkuoti burokine tarka vis mirkant miltuose, kad sviesto gabalėliais jais apsivoliotų. Tada sviestą pirštų pagalba sutrinti su miltais, įberti cukrų, įmušti kiaušinio trynius ir išminkyti tešlą. Tai daryti kuo greičiau, kad kuo mažiau išsilydytų sviestas. Tešlą padėti 30min į šaldytuvą. Tešlą iškočioti, išspausti ~10cm skersmens apskritimus ir dėti juos į apteptą aliejumi ir apibarstytą miltais keksiukų formą. Sudėti įdarą ir ant viršaus uždėti po tešlos apskritimą, gėlytę ar žvaigždutę. Kepti 180C, 20min.

Šaltinis sesės Kristės receptas
KOMENTARAS: Kalėdiniai, minkšti ir su įdealiu įdaru.
Originalus įdaras, daug sudetingesnis ir brandinamas su alkoholiu šaltai apie 3 savaites. Kitoms Kalėdoms tikrai darysiu pagal originalų receptą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą