GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-02-09
LAZANIJA
600g maltos kiaulienos
400g maltos jautienos
2 morkos
2 svogūnai
800g savo sultyse konservuotų pomidorų
3 v.š. pomidorų pastos
18 lapų lazanijos lakštų
300-350g fermentinio sūrio
Prieskonių: čiobrelių, raudonėlių, pipirų, druskos
Padažui:
40g sviesto
40g miltų
500ml pieno
Mėsą apkepti ir sudėti į troškintuvą. Keptuvėje kur kepė mėsa apkepti pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir burokine tarka tarkuotas morkas. Kai daržovės suminkštės dėti pomidorų tyrę ir suberti prieskonius. Supilti ant mėsos, taip pat ir pomidorus savo sultyse ir troškinti 45min.
Padažui keptuvėje ištirpinti sviestą, supilti miltus, išmaišyti ir pakepti ~1min. Nuolat maišant šluotele pilti pieną ir kaitinti kol padažas sutirštės.
Lazanijos formavimui į stiklinį indą iš pradžių dėti truputėli mėsos troškinio + lazanijos lakštai + mėsos troškinys + tarkuotas fermentinis sūris + padažas + ir t.t. + viršutinis sluoksnis: mėsos troškinys+padažas. Kepti 180-190C, ~50min. Prieš baigiant kepti apibarstyti tarkuotu sūriu.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: mėsos troškinį galima pasigaminti iš vakaro. Galite naudoti daugiau lazanijos lakštų, tada mėsos sluoksniai t.b. labai ploni.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą