
600g maltos kiaulienos
400g maltos jautienos
2 morkos
2 svogūnai
800g savo sultyse konservuotų pomidorų
3 v.š. pomidorų pastos
18 lapų lazanijos lakštų
300-350g fermentinio sūrio
Prieskonių: čiobrelių, raudonėlių, pipirų, druskos
Padažui:
40g sviesto
40g miltų
500ml pieno
Mėsą apkepti ir sudėti į troškintuvą. Keptuvėje kur kepė mėsa apkepti pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir burokine tarka tarkuotas morkas. Kai daržovės suminkštės dėti pomidorų tyrę ir suberti prieskonius. Supilti ant mėsos, taip pat ir pomidorus savo sultyse ir troškinti 45min.
Padažui keptuvėje ištirpinti sviestą, supilti miltus, išmaišyti ir pakepti ~1min. Nuolat maišant šluotele pilti pieną ir kaitinti kol padažas sutirštės.
Lazanijos formavimui į stiklinį indą iš pradžių dėti truputėli mėsos troškinio + lazanijos lakštai + mėsos troškinys + tarkuotas fermentinis sūris + padažas + ir t.t. + viršutinis sluoksnis: mėsos troškinys+padažas. Kepti 180-190C, ~50min. Prieš baigiant kepti apibarstyti tarkuotu sūriu.


Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: mėsos troškinį galima pasigaminti iš vakaro. Galite naudoti daugiau lazanijos lakštų, tada mėsos sluoksniai t.b. labai ploni.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą