
500g faršo
100g ryžių (nevirtų svoris)
1 svogūnas
1 morka
1 šaukštas majonezo
mėsos prieskonių
druskos, pipirų
Padažui:
0,5 stiklinės vandens
4 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. grietinės
2 v.š. majonezo
1 v.š. miltų
1 v.š. grūdėtų garstyčių
druska, mėgstami prieskoniai
Ryžius išvirti (nepervirti, nes dar troškinsis orkaitėje). Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais. Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių. Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą. Sumaišyti padažo ingridientus ir užpilti kukulius. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200C, ~40 min. Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar ~20 min. pakepti, kad gražiai apskrustų. Jei padažas neapsemia teftelių, kepant karts nuo karto apipilti jų viršų padažu.

Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: Purūs ir minkšti, tik kiekis labai didelis, kitą kartą darysiu iš pusės normos, ir dėsiu mažiau ryžių, nes man jų pasirodė per daug.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą