GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-14

APELSININIS PYRAGAS


200g margarino
180g cukraus
3 L dydžio kiaušiniai,
2a.š. vanilinio cukraus,
2a.š. kepimo miltelių,
250g miltų,
360g apelsinas (žievelė + sultys)

Kambario temp. margariną ištrinti su cukrumi ir kiaušiniais, įtarkuoti apelsino žievelę, išspausti sultis, suberti miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Viską gerai išplakti. Supilti į 20*30cm kepimo skardą ir kepti 170C, ~30 min. Iškepusį ataušinti, supjaustyti ir apibarstyti cukraus pudra.

Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: purus ir skanus pyragas, kurį tiktų panaudoti, kaip biskvitą apelsininiam tortui. Gražiai atrodo supjaustytas rombais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą