GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-24

TAILANDIETIŠKI MAKARONAI


200g tailandietiškų ryžių makaronų
400g vištienos filė
1 pokelis tailandietiško padažo PHADTHAI
250g marinuotų pievagrybių
425g sojų pupelių daigų
Marinatui:
1 v.š. cukraus
1 a.š. sojų padažo
1 a.š. pipirų

Vištieną supjaustyti juostelėmis ir pamarinuoti. Makaronus pavirti 5min ir nuplauti šaltu vandeniu. WOK keptuvėje apkepti vištieną, sudėti pupelių daigus, pievagrybius, pakepus sudėti makaronus gerai išmaišyti, supilti padažą, gerai išmaišyti ir dar pakepti ~2min.

KOMENTARAS: vyras šį komplektą gavo dovanų, tai teko gaminti. Nežinau ar aš čia pagal visas taisykles gaminau, bet taip sugalvojau ir padariau. Turėjau tik kiaulienos, todėl naudojau ją, bet manau su vištieną būtų daug skaniau. Ryžių makaronus valgiau pirmą ir man jie visai nepatiko, skonis kaip būtų sintetiniai. Kepiau paprastoje gilioje keptuvėje ant max temperatūros.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą