GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-24

VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ KEPTA ORKAITĖJE


1,5kg naminės vištos krūtinėlės su kaulu
Marinatui:
5-6 v.š. apelsino sulčių
1 a.š. garstyčių
1 v.š. medaus
5-6 skiltelės česnako
1 a.š. kmynų
Druskos
Krūtinėlės viršų supjaustyti tinkleliu ir visą įtrinti marinatu. Palikti šaldytuve per naktį. Krūtinėlę padėti ant kepimo skardos apipilti vandeniu (100ml), kad nusiplautų nuo viršaus prieskoniai (kitaip jie degs), sudėti bulves, pjaustytas morkas ir kepti 200C, 1-1val 15min vis aplaistant susidariusiomis sultimis.

KOMENTARAS: Kepiau apatinėje orkaitės lentynoje. Jei kepsite pirktinę vištą iškeps greičiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą