GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-02-14
MIELINĖS BANDELĖS SU OBUOLIAIS
7g sausų mielių
100g cukraus
1a.š. druskos
3 kiaušiniai
200ml pieno
60g sviesto
3v.š. aliejaus
500-550 g miltų, kad tešla būtų minkšta, bet neliptų prie rankų
Įdarui:
5 dideli obuoliai arba kepiau su varške ir razinomis
50 g sviesto
100 g cukraus
½ a. š. cinamono
Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti cukrų, obuolius, cinamoną ir troškinti, kol išgaruos susidariusios sultys. Ataušinti.
Pieną sumaišyti su mielėmis ir cukrumi. Miltus sumaišyti su druska. Į vidurį supilti pieno mišinį, įmušti kiaušinius, sudėti minkštą sviestą ir aliejų. Minkyti 5 – 10 minučių, kol tešla taps lygi ir elastinga. Išminkytą tešlą dėti į aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės. Pakilusią tešlą padalinti į keturias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočioti nelabai storą apskritimą ir jį supjaustyti į 8 dalis. Ant kiekvieno trikampio dėti šiek tiek įdaro, susukti kaip ragelį ir šiek tiek prispausti šonus, kad neišbėgtų įdaras.
Kepti 200C, ~15 min (kol bandelės gražiai parus). Praaušusias bandeles pabarstyti cukraus pudra.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: Minkštos ir labai skanios. Tiktų ir varškės įdaras pvz su razinomis. Laikyti uždarame inde, kad neapdžiūtų. Išliko skanios tris dienas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą