
300g miltų
200g rudojo cukraus
60g greitai paruošiamų avižinių dribsnių
150g tirpinto sviesto
Įdarui:
130g baltojo cukraus
2 v.š. kukurūzų (bulvių) krakmolo
250ml šalto vandens
400g nuluptų ir skiltelėmis pjaustytų obuolių
1 a.š. vanilinio cukraus
0,5 a.š cinamono
Dubenyje sumaišyti miltus, avižinius dribsnius, rudą cukrų bei sviestą. Išminkyti tešlą. Vieną trečdalį tešlos atidėti į šalį, o likusią tešlą įkloti į paruoštą apvalią kepimo formą. Pakelti kraštus, kad būtų kur supilti įdarą.
Įdarui sumaišyti krakmolą su cukrumi ir supilti į puodą su šaltu vandeniu. Užvirinti puodą, nuolat maišant masę, kad nesusidarytų gumulėliai. Kai masė pradės tirštėti nukelti nuo ugnies, įmaišyti obuolius bei vanilės ekstraktą. Paruoštą įdarą užpilti ant tešlos. Pabarstyti cinamonu. Ant viršaus užtrupinti likusią tešlos dalį. Kepti 175C, ~1val.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: Pyragas skaniausias antrą dieną. Patiko mums neįprastas įdaras. Pyragas bėgantis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą