GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-02

OLANDIŠKAS OBUOLIŲ PYRAGAS


300g miltų
200g rudojo cukraus
60g greitai paruošiamų avižinių dribsnių
150g tirpinto sviesto
Įdarui:
130g baltojo cukraus
2 v.š. kukurūzų (bulvių) krakmolo
250ml šalto vandens
400g nuluptų ir skiltelėmis pjaustytų obuolių
1 a.š. vanilinio cukraus
0,5 a.š cinamono

Dubenyje sumaišyti miltus, avižinius dribsnius, rudą cukrų bei sviestą. Išminkyti tešlą. Vieną trečdalį tešlos atidėti į šalį, o likusią tešlą įkloti į paruoštą apvalią kepimo formą. Pakelti kraštus, kad būtų kur supilti įdarą.
Įdarui sumaišyti krakmolą su cukrumi ir supilti į puodą su šaltu vandeniu. Užvirinti puodą, nuolat maišant masę, kad nesusidarytų gumulėliai. Kai masė pradės tirštėti nukelti nuo ugnies, įmaišyti obuolius bei vanilės ekstraktą. Paruoštą įdarą užpilti ant tešlos. Pabarstyti cinamonu. Ant viršaus užtrupinti likusią tešlos dalį. Kepti 175C, ~1val.

Šaltinis originalus receptas

KOMENTARAS: Pyragas skaniausias antrą dieną. Patiko mums neįprastas įdaras. Pyragas bėgantis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą